sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Pääministeri barrikadeille omaa kansaa vastaan?

Yle uutisoi 14.01.09 klo 05:21 näin:
Vanhanen sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa olevansa valmis lähtemään
barrikadeille maahanmuuttajien puolesta.

Tarkoittaako pääministeri Vanhanen tällä sitä, että hän olisi valmis lähtemään barrikadeille omaa kansaa vastaan? Tovoisin Vanhaselta selvennystä asiasta.

Tässä lausunnossa ei olisi mitään ihmettelemistä, jos se olisi tullut jonkun Vihreiden kaupunginvaltuutetun suusta, mutta siinä vaiheessa, kun valtion ylimmästä johdosta alkaa kuulua tällaisia lausuntoja, on mielestäni täysin oikeutettua kohdistaa huolestuneet katseet hallitukseen ja kysyä, että mitä siellä on oiken meneillään.

Minun käsitykseni mukaan hallitus on suomalaisten puolustaja. Tehtäviensä tasalla oleva pääministeri sanoisi näin: "Olisin valmis lähtemään barrikadille Suomen kansan puolesta."


Toinen hämmentävä uutinen oli se, että Helsinki majoittaa turvapaikanhakijoita keskustahotelleihin. Perusteluna on se, että "koska pakolaiset joutuvat asioimaan paljon ulkomaalaisasioita hoitavien viranomaisten kanssa, on keskusta heille paras sijoituspaikka."

Keskusta on heille paras sijoituspaikka... Varmasti monelle suomalaiselle duunarillekin olisi keskusta paras asumispaikka. Heillä ei vain ole varaa asua siellä.
Miksei kyseisiin hotelleihin sijoiteta suomalaisia kodittomia? Miksi kaupunki asuttaa pakolaiset keskustaan samalla kun moni rehellistä työtä tekevä suomalainen (ja maahanmuuttaja) voi vain haaveille keskustassa asumisesta?


Näihin kuviin näihin tunnelmiin.

1 kommentti:

  1. Tervetuloa bloggaamaan. Tilanne on nyt jo sellainen, että sitä on vaikea ratkaista kestävästi. Miksi tulvaa ei pysäytetä?

    http://realismi.blogspot.com
    http://mamukulut.blogspot.com

    VastaaPoista